دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر کل هنرهای نمایش ارشاد :

جاذبه‌های گردشگری راه آهن را به چشم فرصت ببینیم / جشنواره، حس همدلی را در میان همکاران و جامعه هنری ایجاد کرد

مهدی شفیعی؛ جشنواره را در ایجاد حس همدلی میان پرسنل مجموعه راه آهن و جامعه هنری مؤثر دانست و خاطر نشان کرد: این که خانواده راه آهن توجه جدی به این مقوله نشان دادند و می بینیم که سوزنبان ها، مأموران ایستگاه‌ها، راهبران قطار و ... در نمایش واقعیت‌هایی که در اطراف خودشان رخ می‌دهد در تلاش هستند تا آن‌ها را به تصویر درآورند یک جریان‌سازی را در راه آهن نشان می‌دهد و امیدوارم که روز به روز بر محبوبیت این جشنواره افزوده شود.
کد خبر : 263650

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از روابط‌عمومی جشنواره فیلم و عکس راه‌آهن، مهدی شفیعی؛ مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی و عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره فیلم و عکس راه آهن ضمن تقدیر از مشارکت هنرمندان فیلمساز و عکاس در این جشنواره، ابراز امیدواری کرد که در آینده شاهد اتفاقات فرهنگی متنوع‌تری در راه آهن باشیم و در این زمینه بیان داشت: توسعه راه آهن یکی از شروط اصلی توسعۀ کشور است و حتما باید این مسئله بیش از این‌ها جدی گرفته شود. چه بسا که در این سال های اخیر ما شاهد افزایش کیفیت خدمات رسانی، گسترش خطوط ریلی و همچنین توسعه خطوط با کشورهای همسایه بودیم و از این نظر اتفاقات خوبی را در آن شاهد هستیم.


وی ادامه داد: مطمئناً اطلاع رسانی و انتشار این اتفاقات در قالب کارهای فرهنگی و هنری از قبیل برگزاری جشنواره می‌تواند علاوه بر بالا بردن مشارکت هنرمندان و توجه آن ها به این سرمایه ملی باعث شود تا در جامعه و میان مردم هر چه بهتر جریان سازی کنیم.


وی توجه هنرمندان را به سرمایه‌های ملی از قبیل راه آهن باعث جریان سازی در جامعه خواند و خاطرنشان کرد: در نشستی که چند وقت پیش هنرمندان با رئیس جمهور داشتند، بهروز غریب پور کارگردان کشورمان بر خلاف خواسته های صنفی و شخصی که از جناب روحانی مطرح می شد از وی خواستند که اعتبارات بیشتری را برای توسعۀ خطوط ریلی اختصاص دهند تا طبعات مثبت آن را در بخش های مختلفی از زندگی انسان ها شاهد باشیم. این مطالبه هنرمندان مطمئناً می تواند توسعه راه آهن را تسریع دهد و آن را به صورت یک دغدغه همگانی در آورد.


شفیعی برگزاری این جشنواره را در ایجاد حس همدلی میان پرسنل مجموعه راه آهن و جامعه هنری مؤثر دانست و خاطر نشان کرد: این که خانواده راه آهن توجه جدی به این مقوله نشان دادند و می بینیم که سوزنبان ها، مأموران ایستگاه ها، راهبران قطار و ... در نمایش واقعیت هایی که در اطراف خودشان رخ می دهد در تلاش هستند تا آن ها را به تصویر در آورند یک جریان سازی را در راه آهن نشان می دهد و امیدوارم که روزه به روز بر محبوبیت این جشنواره افزوده شود.


این مدیر هنری کشور به راه آهنی بودن خود و حس خاص خود به لوکیشن‌های جذابی که در این فضا وجود دارد اشاره کرد و گفت: دوران نوجوانی من در راه آهن لرستان گذشت و در آن مسیر شما با مناظری روبرو هستید که تقریباً قاب های هنری منحصر به فردی ببرای فیلمسازان و عکاسان دارد. دسترسی هایی که راه‌آهن دارد شاید کمتر در مسیر جاده‌ای با آن روبرو باشید و عبور از مناظری که در نوع خود بکر هستند را تنها با سفری ریلی می توان تجربه کرد. این گونه جذابیت ها که تعداد آن ها در کل مسیرهای ریلی کشور کم نیستند، می توانند به چشم فرصتی گردشگری دیده شوند و باید سعی کرد تا در کنار وظیفه باربری و مسافری که بر عهده قطار است به نقش گردشگری در این حوزه هم توجه جدی کنیم.


عضو شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم و عکس راه آهن، زندگی در حاشیه مسیرهای ریلی، ایستگاه ها و فعالیت پرسنل راه آهن و بسیاری از مسائل دیگر را ایده های خوبی برای فیلمسازی دانست و خاطر نشان کرد: مطالعه پیرامون فرهنگ زیستی در نقاط مختلف مسیرهای ریلی و تنظیم شدن ساعات زندگی مردمان حاشیه خطوط با رفت و آمد قطارها و شرایط سخت کاری که سوزنبان ها، راهبانان و مطرح شدن خاطرات آن ها هر کدام ایده های متنوعی هستند که نباید به راحتی از کنار آن‌ها گذشت.


وی در پایان ضمن اعلام حمایت از پیشکسوتان عرصه هنری به مردمی بودن زنده یاد مرتضی احمدی اشاره کرد و گفت: یکی از نکاتی که همیشه مرحوم تأکید داشتند این که با افتخار خودشان را راه آهنی می دانستند. جایگاه بر جسته ای که وی در نمایش های پیش پرده خوانی داشتند و زنده کردن فرهنگ تهران قدیم از جمله ویژگی های کاری زنده یاد احمدی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب